Föreningen Brinn för barnens logotyp

Manifestation lex Lilla hjärtat – Manifestationsdagen


Tidigt i ottan klev Brinn för Barnens Jessica Ivarsson, Alexandra Toth och Sara Palmkvist upp för att ta sig till Stockholm och Sveriges riksdagshus.

Med sig hade de Brinn för Barnens folder ”Vi höjer rösten”, utskrift av LexEsmeralda om 220000 underskrifter,

Brinn för Barnens kompendium ”Rätten till en trygg barndom – från ord till handling”, ballonger, posters och gott humör.

Dagen bjöd bland annat på en halvtimmes möte med socialdemokratiska politikern, socialministern och statsrådet i socialdepartementet Lena Hallengren där Jessica lämnade över Brinn för Barnens ”Rätten till en trygg barndom – från ord till handling” och Alexandra lämnade över namninsamlingen ”LexEsmeralda”.

Utanför höll Sara Palmqvist ställningarna och Jessica och Alexandra anslöt sig efter sitt möte med Lena Hallengren. Även Camilla Waltersson Grönvall från Nya Moderaterna tog emot Brinn för Barnens material och förbipasserande fick med sig vår folder att läsa.

Medan verksamheten fortskred i Stockholm arbetade Sara Karlsson febrilt med vår Youtube-kanal och Facebook info-sida. Som ett klockverk flöt YouTube-kanalen på med den ena talaren efter den andra varvat med musik hela dagen medan resterande medlemmar i truppen skötte Instagram och medlemssidan på Facebook.