Föreningen Brinn för barnens logotyp

Lördagen 9 oktober kl 15:00 demonstrerar vi för Tim.
Tillsammans med ER, Tims familjehemsmamma samt Bus! Vi demonstrerar för att vi inte tolererar den misshandel som våra svenska myndigheter planerar att utöva på Tim genom att ta honom från sitt trygga familjehem. Den enda familj han vet, i det enda land han känner och med det enda språk han kan. En utvisning skulle betyda en traumatiserad pojke som slits upp från sina trygga anknytningspersoner, vilket innebär ett stort lidande både på kort och lång sikt.

Migrationsdomstolen har inte tagit någon som helst hänsyn till den viktiga anknytningsteori som ska finnas med i beaktning vid dessa beslut. De verkar inte ha kunskap om vilket svårt lidande de kommer utsätta Tim för vid en utvisning, vilket vi anser är en skandal i sig.

Tack för att ni står upp för Tim. Tack för att ni visar solidaritet och medmänsklighet till en nivå som vi i föreningen Brinn för barnen och Tims familjehem aldrig hade kunnat ana för bara några dagar sen.

Över 160 000 namnunderskrifter och tusentals delningar på sociala medier. Fortsätt!

MEN… – detta handlar inte bara om Tim. Detta handlar om många många fler barn som gång på gång får beslut tagna för sig av våra svenska myndigheter och domstolar. Beslut som strider mot barnkonventionen och som totalt förstör barnens liv, som traumatiserar dem. Utlänningslagen trumfar idag barnkonventionen trots att vi tagit in den som lag. Sverige har upprepade gånger fått kritik från FN:s Barnrättskommitté rörande efter­levnaden av barnkonventionen. Kritiken utgjorde en anledning till att barnkonventionen förra året blev svensk lag. Syftet från regeringen var att säkerställa ett barnrättsbaserat synsätt i all verksamhet som berör barn och unga. Detta syfte blir dock mer teori än verklighet, så länge svenska myndigheter fattar den typ av beslut som nu drabbar Tim. Lagstiftningen måste ses över för att stärka skyddet av omhändertagna barn utan svenskt medborgarskap.

DETTA är varför vi demonstrerar lördagen den 9 oktober. Det är för Tim men också för ALLA barn som dagligen utsätts för våra myndigheters misshandel. #räddatim Demonstrera tillsammans med Brinn för barnen den 9/10 kl 15:00. Plats publicerar vi när tillståndet är klart, men planen är centrala Stockholm.

FÖR TIM.
FÖR ALLA BARNS RÄTTIGHETER.

► För mer information, besök Brinn för barnens informationssida på Facebook


HUR DU DEMONSTRERAR FÖR TIM OCH ANDRA BARNS RÄTTIGHETER
Varmt välkomna att sluta upp tillsammans med team Brinn för barnen och treåriga Tims familjehemsmamma nu på lördag 9/10 på Mynttorget i Stockholm kl 15:00! På Brinn för barnens hemsida finner du tryckmaterial att skriva ut inför demonstrationen för att stoppa utvisningen av treåriga Tim. Det går självklart JÄTTEBRA att skriva för hand på en bit kartong också, eller komma som man är utan skylt.

Förslag på text:
Brinn för barnen! Stoppa utvisningen av Tim 3 år! Låt Tim stanna i sin trygga familj! Barn har rätt till en trygg uppväxt! Stoppa svenska myndigheters misshandel av våra barn!

 DELTA ONLINE 9 OKTOBER
Kan du inte delta i Stockholm?
Genom att dela en bild och/eller text i ditt eget flöde på dina sociala medier – hjälps vi åt att säga ifrån för barns rättigheter även digitalt. VIKTIGT i detta sammanhang nu på lördag använder vi hashtag #räddatim och #lextim. På så sätt kan vi alla ta del av allt engagemang runt om i Sverige! NI GÖR SKILLNAD – trots att det ”bara” är digitalt.

Några av er har också frågat om man kan demonstrera på andra orter så som Göteborg och Malmö mfl, men vi i föreningen Brinn för barnen kan inte stå som arrangör för det då vi inte har resurser i dagsläget för förberedelse på fler orter samt tillstånd osv.

MEN – vill ni som enskilda personer demonstrera utanför tex. era lokala migrationskontor eller torg uppskattar vi om ni skickar bilder till oss alternativt taggar oss @brinnforbarnen så att vi kan lägga upp i vårt flöde.
TILLSAMMANS höjer vi rösten för alla de barn som inte har möjligheten själva. ALLA barn har rätt till en trygg uppväxt!► Stay Happening – DEMONSTRATION #räddatim
► Aftonbladet – Hundratusentals rasar mot utvisning av treåriga Tim
► Allevents.in Stockholm – Demonstration #räddatim