Manifestation lex Lilla hjärtat – Manifestationsdagen

Den 3 juni 2021 var det så dax för Brinn för Barnens manifestation Lex Lilla hjärtat. Våra sociala medier var fullspäckade av information om, när, var och hur saker och ting skulle hända, både för Brinn för Barnens styrelse, men även för Brinn för Barnens medlemmar. 

Under dagen har vår YouTube-kanal gått varm med tal av advokaterna Denise Lagercrantz, Rebecca Lagh, Anna Ekvall, Ulrika Wangle, författare Johanna Bergström, socialarbetare och författare Jeremiah Karlsson, journalist Sara Palmkvist, Esmeraldas båda familjehemsföräldrar Melinda Jacobs och Lasse Lundberg samt musik av Brinn för Barnens egna Sara Karlsson. Där fanns också video från när Brinn för Barnens Jessica Ivarsson och Alexandra Toth lämnar över Brinns skrivelse och namninsamling LexEsmeralda om 220 000 namnunderskrifter till Lena Hallengren.

Brinn för Barnens info-sida på Facebook
Brinn för Barnens Facebooksida
Brinn för Barnens YouTube-kanal med alla tal och musikvideos
Brinn för Barnens Instagram

Tidigt i ottan klev Brinn för Barnens Jessica Ivarsson, Alexandra Toth och Sara Palmkvist upp för att ta sig till Stockholm och Sveriges riksdagshus.

Med sig hade de Brinn för Barnens forlder "Vi höjer rösten", utskrift av LexEsmeralda om 220000 underskrifter, Brinn för Barnens kompendium "Rätten till en trygg barndom - från ord till handling", balonger, posters och gott humör.

Dagen bjöd bland annat på en halvtimmes möte med socialdemokratiska politikern, socialministern och statsrådet i socialdepartementet Lena Hallengren där Jessica lämnade över Brinn för Barnens "Rätten till en trygg barndom - från ord till handling" och Alexandra lämnade över namninsamlingen "LexEsmeralda".

Utanför höll Sara Palmqvist ställningarna och Jessica och Alexandra anslöt sig efter sitt möte med Lena Hallengren. Även Camilla Waltersson Grönvall från Nya Moderaterna tog emot Brinn för Barnens material och förbipasserande fick med sig vår folder att läsa.

Medan verksamheten fortskred i Stockholm arbetade Sara Karlsson febrilt med vår Youtube-kanal och Facebook info-sida. Som ett klockverk flöt YouTube-kanalen på med den ena talaren efter den andra varvat med musik hela dagen medan resterande medlemmar i truppen skötte Instagram och medlemssidan på Facebook.

Sara Karlsson - Hör mig

Sara Karlsson - Goliath

Sara Karlsson - Nu river vi murarna

Vi är så tacksamma för alla de som valt att ställa upp med sin tid, med intervjuer, kunskap, texter, engagemang och vilja att förändra det svenska samhället för att säkra barns rätt till en trygg uppväxt! Ett stort tack till er alla från Brinn för Barnens styrelse!

Under kvällen sammanstrålade styrelsen i en chat om dagens händelser, glada och trötta. Så här dagarna efter puttrar webbmastern/grafikern vidare på i ämnet här på hemsidan.