Hundratusentals rasar mot utvisning av treåriga Tim

Aftonbladet – ”Vid Slottskajen intill springer Stockholm maraton-löparna mot efterlängtat mål. Vänner och förbipasserande står längs trottoaren och hejar på. 30 meter bort är stämningen något helt annat. Där har ett 40-tal personer samlats för att demonstrera och heja på treåriga Tim och hans familj. Deras maraton består av en kamp mot Migrationsverket och migrationsdomstolen.
– ”Rädda Tim, Rädda Tim”, ropar folksamlingen i kör.

Sandra Persson blir rörd när hon ser de som samlats för att stötta Tim och familjen. Deras hopp är det verkställighetshinder man arbetar med tillsammans med en advokat. Tims asylansökan avslogs när han var 1,5 år gammal. Familjen har överklagat i flera instanser. Nu ska utvisningen verkställas.
– De har hittills inte tagit hänsyn till hans anknytning. Nu är han 3 år och underlaget i asylansökan är från när han var 1,5. Anknytningen till Sverige blir ju bara allt större. Förhoppningsvis går de med på att stoppa utvisningen, åtminstone tillfälligt så att vi får mer tid på oss, säger Sandra Persson.

Jessica Ivarsson är ordförande i Brinn för barnen. De har hjälpt familjen med stöd, rättslig rådgivning och anordnat demonstrationen på Mynttorget.

Bilder: Aftonbladet/Magnus Sandberg

– Hjärtat går sönder. Hur kan det vara så här i Sverige i dag? Vi har sett liknande fall tidigare och det är helt fruktansvärt. Men det är samtidigt bra att Sandra och Viktor vågar gå ut med detta. Det är så viktigt att det sprids så att vi får en förändring, säger hon.”

Bilder: Aftonbladet/Magnus Sandberg

Läs hela artikeln här:
Aftonbladet – Hundratusentals rasar mot utvisning av treåriga Tim