Ingen dom kan ge barn upprättelse för våldtäkt

Det finns ingen dom som någonsin kan ge upprättelse till de fyra barn som under 10 års tid utsatts för våldtäkt av sin egen pappa. De har blivit berövade sin barndom på ett av de mest kränkande och horribla sätt man kan tänka sig. Den person som ska vara barnens trygghet och ge dem kärlek har istället gett dem plågsamma trauman och livslånga ärr. Han har berövat dem deras barndom och gett dem sår för livet som aldrig kommer läka och för det borde han få ett livslångt straff. Ett livstidsstraff är också i syfte med att förskona de barn som kan utsättas för honom när han kommer ut. Sveriges lagstiftning behöver verkligen skärpas gällande sexualförbrytare och speciellt när det kommer till försvarslösa barn.

”I februari var socialtjänstens internutredning klar och visade på stora brister. Den konstaterade att man inte lyckats skydda de fyra barnen från ”fysiska, psykiska och sexuella övergrepp”.

Även om de pågått under tio års tid.” Att en pappa har kunnat förgripa sig på sina fyra barn på ett utredningshem går inte att ta in eftersom detta borde vara omöjligt. Ett utredningshem ska UTREDA och granska om en förälder är kapabel att ta hand om sitt/sina barn, i och med detta som skett visas återigen det undermåliga skydd och stöd vi har för barn i utsatthet.

Skrivet av: Jessica Ivarsson, ordförande, Brinn för barnen

Inlägget på Brinn för barnen Facebook
► SVT Nyheter – Upprepade våldtäkter mot sina egna barn – pappan döms till maxstraff