Lex Lilla hjärtat ser inte till barnets bästa

Debatt. Förslaget om lex Lilla hjärtat, som ska stärka placerade barns rättigheter, gör bara vaga försök att lyfta fram lagar som redan finns. Våra politiker behöver enas och ta ett gemensamt grepp för att skydda de här barnen, skriver bland andra Jessica Ivarsson, Rädda Barnens lokalförening i Göteborg.

I Sverige utsätts hundratusentals barn för våld, missbruk och övergrepp i sin hemmiljö. Tragedin med Lilla hjärtat, som hittades död hos sina biologiska föräldrar, väckte frågor om barnets rätt i förhållande till biologiska föräldrar, samhällets skyddsnät för placerade barn och en stärkt lagstiftning.

Vårordförande Jessica Ivarsson i Brinn för barnen har tillsammans med Dagny Skarbinski och Fanny Fransson, kommunikation- och påverkansgruppen Rädda Barnens lokalförening i Göteborg, skrivit Lex Lilla hjärtat ser inte till barnets bästa. Läs hela artikeln här