Hej min bästa vän och trygghet

Hej min bästa vän och trygghet,
Jag har saknat dig hela dagen på förskolan men ingen ville lyssna på mig när jag sa att jag behövde dig, JAG BEHÖVDE DIG! Nu är du äntligen här hos mig.

Jag håller dig hårt i min hand, när du finns nära vet jag att ingenting kan göra mig illa eller skada mig, du är min trygghet, du är min bästa vän.

När jag går ut från förskolan känner jag vinden blåsa ute, solen lyser starkt och dofter som beskriver sommaren viner in i min näsa. Vi går tillsammans till bilen och jag håller dig fortfarande hårt i min lilla hand, jag är rädd för att släppa taget, tänk om du skulle försvinna.

Doften blir starkare när jag sätter mig i bilen, jag håller dig fortfarande stadigt och jag tänker inte släppa taget, du är allt jag har. Kan du höra mig?

När jag kommer hem släpper jag taget om dig för en stund så att jag ska kunna ta av mig sandalerna, det är besvärligt och tar tid men inte för en sekund släpper jag dig med blicken, jag behöver dig.

Jag tittar snabbt mot köket, doften av min sommar viner genom hemmet. Jag går in på mitt rum men släpper dig inte med blicken, jag är stor och måste kunna leka själv, du kan inte vara med hela tiden även fast jag inget hellre önskar. Återigen känns det som att ingen hör mig när jag säger att jag behöver dig.

När kvällen kommer går jag ut i hallen, jag tar tag i dig för nu behöver jag dig mer än någonsin. När mörkret faller blir doften av sommaren starkare än den var i bilen och jag blir rädd men du tröstar mig, det vet jag.

När rösterna och ljuden blir högre så lugnar du mig för du är min bästa vän. När monstret försöker ta sig in genom min sovrumsdörr på natten så finns du och skyddar mig. Jag brukar höra mamma och pappa skrika åt monstret att den ska ”dra åt helvete” men den gör inte det, jag brukar höra mamma skrika att monstret ska släppa henne. En gång hade monstret bitit pappa så att han hade ett stort blodigt sår på armen.

Men du fanns hos mig hela den natten, varför kan du inte alltid vara hos mig? Vem ska finnas hos mig om inte du finns där?

Jag älskar dig… bästa nappen.

Inget barn ska känna rädsla eller uppleva våld när en eller båda föräldrarna dricker. Tryggheten från en napp som alltid finns där kan inte likställas med tryggheten från en förälder.

Det finns hjälp att få!

Trygga Vuxna
Telefonnummer:+46 70 431 50 11
Mailadress: agneta.trygg@tryggavuxna.org
Hemsida: www.tryggavuxna.org
Alkohollinjen erbjuder stöd till förändring, till dig som funderar över dina egna alkoholvanor eller som påverkas av någon annans alkoholvanor.
Alkohollinjen – 020-84 44 48
Anonyma alkoholister
08-720 38 42
HELP@AA.SE
Text och bild: Alexandra – Team Brinn för barnen