Linus Holm vill att alla ska bli sedda

Idag vill vi uppmärksamma Linus Holm, 26 år, som tagit sig igenom tuffa år under uppväxten fyllda av missförhållanden och många olika familjehem. För att nu, våga prata ut och vilja hjälpa andra. @linusholms har skapat en grupp för ensamma på Facebook som heter: Ingen ensam (nya gruppen).
”Hela tanken med den här gruppen är att alla ska bli sedda”, säger Linus. @tranas_posten beskriver i en artikel om hur Linus växte upp i en familj där det förekom mycket psykiskt och fysiskt våld samt missbruk.

– Jag placerades hos en fosterfamilj av socialtjänsten när jag var 13 år fram till dess att jag var 18. Jag har flyttat runt i Sverige och bott på många olika platser. Men jag har aldrig varit kriminell och aldrig missbrukat. Men jag har mått väldigt psykiskt dåligt.

Linus bodde under sin tonårstid hos både bra och dåliga familjer. Men hela tiden fanns ensamheten där. Att inte riktigt höra till. Speciellt när han fyllde år och på julafton. Nu hoppas Linus på att gruppen som han skapat för ensamma personer ska få ännu fler medlemmar. Något han tror kommer att hjälpa många och även honom själv.

– Jag mår bra av att hjälpa andra och har ju själv känt mig så ensam. Därför skapade jag den här gruppen.

– Vi skriver inlägg till varandra och peppar varann. Det är en ganska så fri grupp. Hela tanken med den är att alla ska bli sedda. Vi tröstar varann. Ingen dömer någon och den ger en positiv energi.

Det är en privat grupp som man måste söka inträde i.


Brinn för barnen vill säga ett stort tack till alla er där ute som vågar öppna upp och prata om vad ni gått igenom. Det tror vi ger en större förståelse i samhället om vad som faktiskt försegår bakom stängda dörrar. Och framförallt ger det hopp och ljus och kraft till de barn och unga som idag lever i utsatthet. ❤️

brinnförbarnen #barnkonventionen #maskrosbarn #barndomutanbaksmälla

Mer om Linus
► Popmusik – Linus Holm om debutskivan Personligt
► Tranås-Posten – Han vill att alla ska bli sedda
► Sveriges Radio – Vindsvåning i Degerfors blev Linus första egna hem

Skrivet av: Sara Karlsson – Brinn för Barnen