Misshandelsdömd får vårdnad – Det är dags att vakna!

Alla ni som blundar för våld mot barn, kvinnor och män borde skämmas.

Nu är det dags att samhället vaknar och även de som sitter i Regeringen och våra domstolar, för saker MÅSTE ändras! Hur kan en man som har slagit sin flickvän/sambo/fru och även sina egna barn kunna få vårdnaden när han är dömd för misshandel? Hur kan vuxna stänga sina ögon och öron när deras barn skriker ut om deras rädsla för personen det gäller och vad de önskar?

Hur kan sjukvården välja att inte anmäla när ett barn dyker upp med skador och berättar vad som har hänt och få till svar att detta vill personen inte bli indragen i? Vuxna sviker barnen om och om igen! Även när ett barn väljer att skriva ner sin oro och rädsla i ett brev så bortser vuxna för detta! Jag blir rasande men mest av allt förkrossad!

Hur länge ska kvinnor och barn behöva fly för att få leva skyddat för att få en chans att få leva? Bli inlåsta och få leva som djur i bur? Förövaren däremot kan fortsätta leva sitt normala liv. Är det inte denna som ska få spärras in och inte tvärtom? Om man läser Kvinnojourens hemsida i Jönköping har de i dag inga fler skyddade boenden att erbjuda.
   Idag lever det över 800 kvinnor gömda i Jönköpingstrakten med sitt eller sina barn. 800 stycken! I hela Sverige är det över 21 000 kvinnor. Och nej det gäller inte att det bara är utländska män som slår! Man som man, kvinna som kvinna, barn som barn, det är kött och blod!

Det är dags att våra stenålderslagar ändras! Fy skäms på er som blundar för våldet mot kvinnor men även våld mot män.

De som slår ska inte vara ett offer utan bli dömd för sina brott och inte kunna få vårdnad om barnet/barnen. Vuxna måste lyssna på barnens önska och rädsla! Önskar verkligen att vården, socialen och familjerätten granskas för hur ni har skött saker. Det är ni som får stå med blod på era händer när ni har valt att blunda för verkligheten!

Det onda ska inte vinna över det goda.
Publicerat i Jönköpings-Posten 2021-01-21
Skrivet av: Jessica Nero