Guide för lokala manifestationer

Det är fantastisk roligt att se ert engagemang och för att kunna hjälpa så många som möjligt till en fin manifestation har vi skrivit den här lilla guiden. Tillsammans kan vi göra den här manifestationen stor och sprida informationen till många. Nu är det upp till er ute i landet att anordna ljuständningar utanför era lokala socialtjänstkontor och även tända egna ljus online.

TIPS FÖR ATT NÅ UT TILL MÅNGA
Vi hoppas såklart att ni har tid och möjlighet att göra just er lokala ljuständning stor.
Det här är våra förslag för att nå ut till många:

INTERNET
Dela information om manifestationen i alla dina egna sociala media. Kontakta grupper du är medlem i och fråga om du får dela informationen där. I lokala facebookgrupper kan man nå många.
• Dela vår namninsamling
• Dela vår manifestationslåt
Du kan hitta musik, logga, bilder och texter på vår hemsida

LOKALT
• Skriv ut flyers, posters, skyltar och sätt upp på anslagstavlor och andra ställen som är avsedda för information. Det finns olika kommunala bestämmelser för affischering, se vad som gäller i just din kommun
• Kontakta den lokala pressen och berätta om manifestationen. Du hittar vår manifestationstext på vår hemsida www.brinnforbarnen.se

Du får mer än gärna kontakta stora dags och kvällstidningar samt annan media också. Vi hoppas på att detta viktiga ämne kommer att få uppmärksamhet av media. Om du ska prata med pressen och behöver tips och råd, kontakta pressansvariga för Brinn för Barnen Jessica eller Johanna på info@brinnforbarnen.se

MATERIAL FÖR TRYCK
På vår hemsida hittar ni logga, manifestationsbild och information att använda på skyltar eller lappar. Ni kan också kontakt admin och få material genom mail. Tänk på att detta material endast får användas för Brinn för barnens manifestation.

SÄKERHET
• Använd gravljus med lock då de är säkrast och även klarar blåst och regn. Tänk på att inte sätta ljus i närheten av ngt som kan fatta eld.
• Var noga med att inte placera ljus, information eller bilder någonstans där de kan störa eller orsaka skada

COVID-19
Med anledning av covid är det oerhört viktigt att det inte blir några folksamlingar och vi ska givetvis följa alla gällande restriktioner och vidta alla försiktighetsåtgärder som står till buds. Uppmuntra därför bara till att stanna för ljuständning. För att slippa söka tillstånd behöver det vara ett ”kom och gå” event. Ni får gärna uppmuntra deltagare att dela sina historier tillsammans med sina ljus.

EN VARM OCH RESPEKTFULL MANIFESTATION
Det är viktigt att det blir en respektfull och vänlig manifestation. Vi tänder ljus för de barn som mist sitt liv, de barn som inte får rätt instanser och stöd men även för en bättre arbetssituation, tillräckliga resurser och rätt utbildning för alla handläggare som kämpar. Vi manifesterar mot bristerna inom Socialtjänsten och även för en fungerande socialtjänst med rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb.

Tack för ditt engagemang
Tillsammans gör vi skillnad ❤

Mvh
Team Brinn för Barnen

Manifestationsbrev
Manifestationen 2021
Manifestationguide
Namninsamling
Tryckmaterial