Bettan Byvald, en riktig kämpe!

Idag vill vi hylla en riktig kämpe! Socialarbetaren Bettan Byvald har arbetat 30 år i områden som andra har övergivit.

Hon arbetar i de mest utsatta områdena i Göteborg, områden som karaktäriseras av låg socioekonomisk status och där kriminella påverkar lokalsamhället. Där hederskultur och klanstrukturer är vanliga och där olika gäng och kriminella nätverk baserat på släktskap är i konflikt med varandra.

”Numera när polisen möter en man med skyddsväst och ett barn i bilen så upprättar de en orosanmälan, eftersom det ”uppenbarligen finns risk för skottlossning”. Det gör att socialtjänsten omgående kan starta en utredning. Detsamma gäller vid exempelvis en husrannsakan om det visar sig att det är fullt av narkotika för försäljning på vardagsrumsbordet, dessutom i lagom höjd för den tvååring som bor i lägenheten.”

”– Även om vårt arbete handlar om att hjälpa barn som far illa, så har de ökade antalet orosanmälningar skakat om de kriminella kretsarna, säger hon.”

Beundrar verkligen människor som Bettan som är orädda och ger inte upp kampen för de utsatta barnen
Heja dig Bettan, fler barnkämpar som du krävs som VÅGAR och AGERAR!

#uppropsocialtjänsten #sveriges_riksdag #brinnförbarnen!

Skrivet av: Jessica Ivarsson – Brinn för Barnen